Hem lezzetli hem sağlıklı bir yemek olan tavuklu mantar sote, kolay yapımı ile vazgeçilmez tarifler arasında yerini alacaktır.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Malzemeler
Yarım kg mantar
500 gr tavuk göğsü
1 büyük boy soğan
3 büyük boy yeşil biber
3 diş sarımsak
3 orta boy domates
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik
1 buçuk çay bardağı sıcak su
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
Öncelikle tencereye sıvıyağ alıp, yemeklik doğranan soğanları hafif kavuralım.
Kavrulan soğanlara kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave edip, tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Daha sonra küçük doğradığımız biberleri katıp bir iki kavuralım ve salçayı ekleyip çevirelim.
Sonra sırasıyla, küp küp doğranan domates ve mantarları ekleyip baharatlarını katalım. İyice karıştırdıktan sonra bir buçuk çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.