Bugün deniz ürünleri ve midye severler için özel olarak midye marinara tarifini sizler ile paylaşacağım.
Midye marinara malzemelerini 4 kişilik olarak vereceğim ve pişirmesi 30-40 dakika arasında sürmektedir.
Midye marinara için gereken malzemeler
*2 kg kabuklu midye (Taze olması gerekiyor. Bunu eliniz ile test edebilirsiniz. Bir midyeye dokunduğunuz zaman ağızı kapanıyor ise bu onun canlı olduğunu gösterir. Canlı olmayan midye kullanmayın.)
*1 tutam taze maydanoz
*2çorba kaşığı domates salçası
*200 gram çeri domates
*3 diş sarımsak (Rende ile rendeleyin. Ya da bıçak yardımı ile kesin ardından bıçak ile bastırarak ezin.)
*Karabiber
*Tuz (Evinizde var ise deniz tuzu çok daha güzel olur.)
*2 kaşık Zeytinyağı
Midye marinara tarifi
Midyelerin dışında yer alan yosunları bıçak yardımı ile temizleyin.
Bir tavaya 2 kaşık zeytin yağını dökelim. Zeytinyağını ısıttıktan sonra içerisine sarımsakları ekleyelim. Ardından maydanozları ince olarak kıyın ve tavaya ekleyin. Aynı şekilde domatesleri de 2 ye keserek tavaya ekleyin. Daha sonra salça, 1 kaşık tuz ve 1kaşık karabiber ekleyin. 1 bardakta su ilave ederek karıştırın. Ardından tavaya tüm midyeleri dökerek üzerini bir kapak ile kapatarak 5 dakika boyunca pişirin. Midyelerin pişmesi için yeterli su yok ise biraz daha su ilave edebilirsiniz. 5 dakika sonra midyeleri karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
*Burada püf nokta midyeleri 10 dakikanın üzerinde pişirmemelisiniz. Yoksa sertleşeceklerdir. Ayrıca kesinlikle tahta kaşık kullanın.
Midye marinaramız servis edilmeye hazır. Servis tabağına alarak üzerine maydanoz koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.