Lavaşta Pizza Tarifi, Evde Yap

Kim pizza yemeyi sevmez ki. Lavaşta pizza tarifi özellikle öğrencilerin vazgeçilmez yemek tariflerinden birisi olucak. Bende öğrenci olarak hafta sonları okula gitmediğim günlerde sabahları lavaşta pizza yapmayı çok seviyorum. Kahvaltı için çok kısa sürede hazırlanan lavaşta pizza nasıl yapılır? Öğrenelim.

Lavaşta pizza için gereken malzemeler (1 kişilik)

*1 adet lavaş (Ben bim markette satılan lavaşları tercih ediyorum. Çok daha uygun fiyatlı oluyor.)

*1 yemek kaşığı mısır

*1 tatlı kaşığı doğranmış mantar

*1 tatlı kaşığı ince uzun doğranmış çarliston ve kırmızı biber

*Yarım su bardağı kaşar ya da mozarella peyniri

*1 yemek kaşığı siyah, yeşil zeytin (Zevkinize uygun olarak seçebilirsiniz. Ben siyah tercih ediyorum.)

*2 adet küçük yuvarlak doğranmış sosis

*3 dilim kumruluk ince uzun doğranmış salam.

*1 yemek kaşığı domates salçası

*2 yemek kaşığı zeytinyağı

*Damak tadınıza uygun baharatlar (Karabiber, tuz, paprika biber)

*Yukarıda sizlere standart karışık pizza için gereken malzemeleri verdim. Dilerseniz siz dışarıda severek yediğiniz pizzaya uygun olarak tarif yapabilirsiniz. Örneğin sadece vejetaryen pizzası yapabilirsiniz. Tamamen damak zevkinize bırakıyorum.

Lavaşta pizza hazırlanışı

Zeytinyağının yarısını salçanın içerisine ekleyin. Ardından içerisine istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine lavaşınızı koyun. Ardından lavaşın üzerine hazırlamış olduğunuz domates salçası sosunuz yayarak sürün. Daha sonra sosun üzerine rendelenmiş peynirlerin tamamını serpin ve ardından seçtiğiniz malzemelere göre üzerine malzemelerinizi yerleştirin. Son olarak pizzayı fırına atmadan önce kalan zeytinyağının yarısını parlaklık vermesi ve iyi kızarması için yayarak sürün. Artık lavaşta pizza fırına girmeye hazır. Fırını 180 derecede 2-3 dakika ısıtın. Ardından tepsiyi fırına atarak 10 dakika boyunca kaşarlar eriyene kadar pişirin. Fırınların derecesi aynı olsada pişirmeleri farklı olabiliyor. Bu yüzden pizzanız çok daha erkek pişebilir. Bu yüzden fırına attıktan 5 dakika sonra kontrol etmenizde yarar var. Lavaşta pizzamız servis edilmek için hazır. Servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler: lavaş pizza nasıl yapılır, lavaş pizza kaç dakikada pişer, lavaş pizza tarifi, bim lavaş pizza, lavaş ekmeğinden pizza, lavaş ekmekten pizza, lavaş ekmekle pizza yapımı, evde lavaş pizza yapımı, lavaş, ekmeği ile pizza yapımı, hazır lavaş ile pizza 

Lavaşta Pizza


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski