Evde Kumru Tost Tarifi, Basit Yöntem

Merhaba bugün sizlere kumru sever kişiler ve tost seven kişiler için ikisini birleştirip kumru tost tarifini sizler ile paylaşacağım.

Kumru tost için gereken malzemeler

*2-3 adet uzun sandviç ekmeği

*10 adet sosis (sosisleri kumrudaki olduğu gibi ince uzun bir şekilde doğrayın.)

*Yarım kangal sucuk (ilk olarak halka olarak kesin. Daha sonra küp küp küçük hale getirin.)

*5 kornişon turşu (sosisler gibi turşuları da ince uzun bir şekilde doğrayın.)

*3 dilim kara kaşar peyniri

*1 yemek kaşağı tereyağı

*1 çay kaşığı kekik

*Ketçap ve mayonez (Dilerseniz hardalda koyabilirsiniz.)

*Damak tadınıza bağlı olarak sosisleri kavurur iken 1 çay kaşığı kadar kekik ilave edebilirsiniz. Ben kumruya kekiği çok yakıştırıyorum. Ancak aşağıda hazırlanış aşamasında kekik ilavesini yazmadım. Tamamen size bağlı.

*Yine isteğe bağlı olarak sandviç başına 2 adet domates koyabilirsiniz. Ancak gerçek kumru tarifinde domates yer almaz.

Kumru tost hazırlanışı

Kumru tostun hazırlanışı gerçekten çok kolay. İlk olarak bir tavaya tereyağımızı döküp eritelim. Ardından tavaya sosislerimizi ilave ederek yaklaşık 5 dakika pişirelim. Pişen sosislerimizi sandviç ekmeklerimizin içine koyalım. Sosis fazla gelir ise 1 tane daha sandviç ekmeği yapabilirsiniz. Ardından aynı tavaya sucuklarımızı koyarak 3 dakika pişirelim. Ardından sucuklarımızın üzerine 3 adet kare kaşar peynirini koyarak erimesini bekleyelim. Kaşarlarımız eridikten sonra sandviç ekmeklerimizin içerisine sucuk ve kaşarı koyalım. Ardından turşularımızı da ilave ettikten sonra tost makinasında 2 dakika kumru tostumuzu bastıralım. Ardından son olarak zevkinize bağlı olarak içerisine ketçap, mayonez ve hardal dökebilirsiniz. Kumru tostumuz servise hazır. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.

Kumru Tost Tarifi

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski