En Lezzetli Kulüp Sandviç Tarifi

Merhabalar yaz ayların gelmesi ile birlikte yaza uygun yiyecekler ile devam ediyoruz. Bugün sizlerle deniz kenarında zevkli yiyebileceğiniz Kulüp Sandviç tarifini paylaşıcam.

Kulüp Sandviç İçin Gereken Malzemeler 1 Kişilik

*3 dilim tost ekmeği (kare olanlardan)

*2 yemek kaşığı hardal ya da mayonez. Tamamen damak tadınıza göre.

*3 adet kornişon salatalık turşusu

*1 yaprak marul

*1 dilim dana jambon (salamda kullanabilirsiniz)

*1 dilim kaşar peyniri ekmeğimizin boyutunda. Dilerseniz dışarıdan hazır kare olarak kesilmiş kaşarlardan kullanabilirsiniz.

*1 adet tavuk göğüsü

*1 dilim domates

*Tuz

*Sıvıyağ

* 2 adet çöp şiş

Kulüp Sandviç Hazırlanışı

Kulüp Sandviç hazırlamak için ilk olarak tavuk göğsümüzü pişirmek ile işe başlıyoruz. Tavuk göğüslerini haşlayarak ya da kızartarak kullanabiliriz. Tamamen sizin damak tadınıza bırakıyorum. Tavuğumuzu ekmeğimize uygun olarak ufaltıyoruz. Daha sonra üzerine tuz ve karabiber ekiyoruz. Kaynatarak pişirmek isteyenler suya atarak tavuklarını hazırlayabilir. Kaynatarak yiyecek olan kişiler tuz ve karabiberi daha sonrada ilave edebilir. Kızartmak isteyen kişiler ise tavalarına sıvıyağını dökerek kızartma işlemini gerçekleştirebilir. Tavuklarımız pişerken aynı zamanda kornişon turşularımızı uzunlama kesiyoruz. Her turşuyu 4’e bölebilirsiniz. Tavuğumuz piştikten sonra Kulüp Sandviç yapımına geçebiliriz.

İlk olarak 1.dilimimizi alıp üzerine tamamen hardal ya da mayonezimizi sürüyoruz. Sürme işleminin ardından hardalın üzerine 1 dilim marulumuzu koyuyoruz. Marulumuzun üzerine kaşar peynirimizi, kaşarın üzerine de 1 dilim jambonumuzu koyuyoruz. Jambonu koyduktan sonra 2.ekmeğimizi üstüne koyarak Kulüp Sandviç yapmaya devam ediyoruz. 2. Ekmeğimizin üzerine tekrar tamamen mayonez ya da hardal sürüyoruz. Bu sefer hardalı ya da mayonezi çift taraflı sürmeniz lezzeti arttıracaktır. Sürdükten sonra pişirdiğimiz tavukları ekmeğimizin üstüne koyuyoruz. Tavuklarımızın ardından kornişon turşularını koyuyoruz. Turşularımızın üzerine de 1 dilim domatesimizi yerleştiriyoruz. Ardından son kalan ekmek dilimimizin tek tarafına kalan tüm hardal ya da mayonezi sürerek Kulüp Sandviçimizi tamamlamış oluyoruz. Son ekmeğimizide domatesimizin üzerine koyuyoruz. 2 adet çöp şişimizi her 2 kenarın biraz ilerisinden ekmeğimize batırıyoruz. Bu sayede malzemelerimiz dağılmayacak. Kulüp Sandviç’imizi tam ortadan ikiye bıçak yardımı ile kesiyoruz. Güzel bir tabağa alıp Kulüp Sandviç’inizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kulüp Sandviç Tarifi

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski