Zeytinyağlı Uskumru Mezesi Tarifi

 Bugün deniz ürünleri mezesi olan zeytinyağlı uskumru tarifini sizler ile paylaşacağım.

Zeytinyağlı uskumru için gereken malzemeler

*1 adet uskumru

*6 yemek kaşığı zeytinyağı

*Tuz

*3 adet maydanoz + 1adet maydanoz

*1-2 adet kuru defne yaprağı

*2 kaşık sıkılmış limon suyu

*Yarım soğan

*3 diş sarımsak

Zeytinyağlı uskumru hazırlanışı

İlk olarak uskumrunun içini temizleyelim. Ardından bir tencereye 3 tutam tuz ve defne yaprağını ve uskumruyu ilave edip üzerine balığımızın pişeceği miktarda su ilave ederek haşlayalım.

Uskumru haşlanırken, sarımsakların kabuklarını soyarak bir kaba rendeleyelim. Ardından yarım soğanı ay şeklinde keselim. Son olarak maydanozları ince ince kıyarak soğan, sarımsak, limon suyu, maydanozları bir kaba alalım. Ardından 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı limon suyunu karıştırarak sosumuzu hazır hale getirelim.

Pişen uskumrumuzu tencerenin içerisinden alalım. Defne yapraklarını atabilirsiniz. Uskumrunun kılçık ve derisini üzerinden alarak küçük parçalar halinde servis tabağına alalım. Ardından zeytinyağlı uskumru mezesi için hazırladığımız sosu balığımızın üzerine dökelim. 30 dakika kadar buzdolabında soğuması için bekletin. Ardından üzerine 1 adet maydanozu koyarak servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Uskumru

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski