Soya Soslu Uskumru

Bugün balık restoranlarının vazgeçilmezlerinden birisi olan soya soslu uskumru, deniz mezesinin tarifini sizlere vereceğim.

Soya soslu uskumru için gereken malzemeler

*1 adet uskumru

*1 tatlı kaşığı hardal

*Yarım limon suyu

*Yarım çay bardağı zeytinyağı + 1tatlı kaşığı zeytinyağı

*3 diş sarımsak

*Tuz

*2 dal dereotu

*1 yemek kaşığı soya sosu

Soya soslu uskumru hazırlanışı

Buzu çözülen uskumru, temiz değil ise temizleyelim. Ardından uskumruyu tencereye alarak su ile pişirin. Suya 2-3 tutam tuz ilave edin. Balığın eti piştikten sonra tencereden balığı alın. Ardından uskumru balığının kılçıklarını ve derilerini üzerinden alarak temiz löp et haline getirin.

Derin bir kâse alın. İçerisine hardal, limon suyu, zeytin yağı ve soya sosu ilave ederek çatal yardımı ile çırpalım. Son olarak sarımsakları rendeleyerek sosun içerisine ilave ederek karıştırın.

Son olarak güzel bir servis tabağı alalım. Ardından balıklarımızı güzel bir şekilde parçalayarak servis tabağına koyalım. Ardından uskumrumuzun üzerine soyalı sosu ilave ederek güzel bir şekilde karıştıralım. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim ve soğutalım. Soya soslu uskumruyu servis ederken üzerine dereotu koyun ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökün.

Soya Soslu Uskumru


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski