Bugün balık restoranlarının vazgeçilmezlerinden birisi olan soya soslu uskumru, deniz mezesinin tarifini sizlere vereceğim.
Soya soslu uskumru için gereken malzemeler
*1 adet uskumru
*1 tatlı kaşığı hardal
*Yarım limon suyu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı +
1tatlı kaşığı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Tuz
*2 dal dereotu
*1 yemek kaşığı soya sosu
Soya soslu uskumru hazırlanışı
Buzu çözülen uskumru, temiz değil
ise temizleyelim. Ardından uskumruyu tencereye alarak su ile pişirin. Suya 2-3
tutam tuz ilave edin. Balığın eti piştikten sonra tencereden balığı alın.
Ardından uskumru balığının kılçıklarını ve derilerini üzerinden alarak temiz
löp et haline getirin.
Derin bir kâse alın. İçerisine
hardal, limon suyu, zeytin yağı ve soya sosu ilave ederek çatal yardımı ile
çırpalım. Son olarak sarımsakları rendeleyerek sosun içerisine ilave ederek
karıştırın.
Son olarak güzel bir servis
tabağı alalım. Ardından balıklarımızı güzel bir şekilde parçalayarak servis
tabağına koyalım. Ardından uskumrumuzun üzerine soyalı sosu ilave ederek güzel
bir şekilde karıştıralım. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim ve
soğutalım. Soya soslu uskumruyu servis ederken üzerine dereotu koyun ve 1 tatlı
kaşığı zeytinyağı dökün.