Tom Kha Gai çorbası

Tom Kha Gai ile benim tanışmam youtube üzerinde master Chef Türkiye programını izlerken gerçekleşti. Yarışmacıların şef tarafından yapılan mükemmel tom kha gai çorbasının aynısını yapmaları gerekiyordu. Ben çorbada içerisinde taneler bulunan farklı lezzetlere sahip çorbaları içmeyi gerçekten seviyorum. Tom Kha Gai Tayland mutfağına özgü olan hindistan cevizi çorbasıdır. Özellikle içerisinde bulunan malzemeler sayesinde Tom Kha Gai soğuk algınlığı ve gribe çok iyi geliyor. Sadece tıbbi değil; lezzetli. Çorbayı ilk tattığım zaman şimdiye kadar içmiş olduğum en şahane çorba olduğunu düşündüm.

Gerçek kemik suyu ve hindistan cevizi sütü ile yapılmış olan Tom Kha Gai, şaşırtıcı derecede besleyici-yoğun ve kremsi, lezzetli ve tuzlu bir çorbadır.

Tom Kha Gai için gereken malzemeler

*1 litre tavuk suyu (Kemik suyu olursa çok daha iyi olur)

*500 ml hindistan cevizi sütü

*1 adet tavuk göğsü

*5 gram şili biberi

*1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

*1 lime suyu

*Deniz tuzu

*200 gram mantar (Şitaki mantarı)

*5 gram kaffir lime yaprakları

*5 gram limon otu

*1 taze soğan dilimlenmiş

*Birkaç sap kişniş yaprağı

*50 gram palmiye şekeri

*2 yemek kaşığı balık sosu

*6 adet arpacık soğan

*2 diş sarımsak

*12 ince dilim galangal kökü

Tom Kha Gai tarifi hazırlanışı

Yukarıda gördüğünüz malzemeler sakın gözünüzü korkutmasın. Çorba içerisinde gerçekten fazla malzeme yer alıyor ama yapımı gerçekten sizi zorlamayacak. İlk olarak tüm malzemeleri çorbalık bir şekilde küçük bir şekilde doğrayın ve kök yaprak gibi malzemeleri rendeleyin. Çorbanızı daha sonra süsleyebilmek için malzemelerinizden 1-2 tutam ayırın. Aşağıda verdiğim görselden yararlanabilirsiniz.

Balık sosu, tavuk suyu ve hindistan cevizi sütü dışında tüm malzemeleri tencerenin içerisine atarak 3-4 dakika arasında karıştırın. Ardından malzemelerin içerisine balık sosu, tavuk suyu ve hindistan cevizi sütünü ekleyerek çorbanızı karıştırın.

*Çorbanın tadının acı, ekşi ve tuzlu olması gerekiyor. Kendi damak tadınıza göre çorbanın tadını ayarlayın. Eğer fazla acı geldiyse biraz hindistan cevizi sütü ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi sütü Tom kha gai çorbasının acılığını azaltacaktır.

Tom kha gai çorbasına herşeyi ekledikten sonra 10 dakika boyunca altını karıştırarak pişirin. 10 dakika sonunda toplam 13-15 dakika arasında çorbanız servise hazır hale gelecektir. Çorbanızı çorba kasesine veya servis kupasına alarak servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce tom kha gai çorbanızı süslemeyi sakın unutmayın. Afiyet olsun.

Tom Kha Gai çorbası


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski