Cordon bleu tarifi evde denemeniz gereken tariflerden birisidir. Eminim daha önce yemişsinizdir. Çoğu markette maalesef her zaman bulmak mümkün değil. Evde yapacağınız cordon bleu tarifi dışarıdan aldığınız hazır ürünlerden çok daha güzel oluyor. Bunun en büyük sebebi ise malzemenin çok daha bol olmasından kaynaklıdır.
Cordon bleu’nun kökeninin İsviçre mutfağı olduğunu biliyor muydunuz?
Cordon Bleu Malzemeleri
*4 adet tavuk göğüsü (Bir poşete koyarak eliniz ile veya et dövme aleti ile dövün. Ya da ilk olarak tavuk göğüslerini yanlarından keserek açtırın. Daha sonra tavuğu bir poşet ile kapatın. Daha sonra bir su şişesi yardımı ile ya da merdane yardımı ile tavuğunuzu incecik bir hale getirmek için dövün. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olucaktır.)
* Galeta unu
*2 adet yumurta
*8 adet dana jambon
*8 adet kare kesilmiş kaşar peyniri
*Kürdan
*Sıvıyağ
Cordon Bleu Nasıl Yapılır?
İlk olarak bir kâseye yumurtaları kırarak çırpalım. İnce uzun olarak dövülmüş tavuk göğüslerinin içerisine 2 adet kaşar ve 2 adet jambon koyarak rulo şeklinde saralım. Normalde 1’er tane koyulmakta. Ama ben bol malzemeli sevdiğim için 2 tane kaşar ve jambon koyuyorum. Dilerseniz siz 1 tane koyabilirsiniz. Rulo haline getirdiğimiz tavuğumuzun dağılmaması için 2-3 adet kürdanı saplayalım. Bu işlemi diğer tavuk göğüslerimize de yapalım.
Kâsede bulunan galeta ununa tavuklarımızı güzelce batırıp, tüm yerlerini galeta unu ile kaplayalım. Ardından ise çırpmış olduğumuz yumurtalara batıralım.
Bu sırada bir tavaya sıvıyağ dökerek, yağı kızdıralım. Kızan tavaya Cordon bleu’larımızı atarak kızartalım. Cordon bleu’lar turunculaşana kadar kızartın. Son olarak taktığımız kürdanları çıkararak servis tabağına alarak servis edin.