Kuşkonmaz Salatası Nasıl Yapılır?

Eminim daha önce pazarda kuşkonmaz görmüş ama nasıl yapılacağını bilmediğiniz için almamış olabilirsiniz. Kuşkonmaz ile yemekte yapılabiliyor. Ancak ben sebzelerin genelde salatasını sevdiğim için kuşkonmazı da salata olarak yemeyi tercih ediyorum. Kuşkonmaz salatasını genelde lüks restoranlarda görebilirsiniz. “Mimoza” kelimesi sert pişirilmiş yumurta anlamına gelir ve bu tarif sadece sebze soyucunuza egzersiz yapma şansı vermekle kalmaz, aynı zamanda yumurtayı küçük küpler halinde kesmek için bıçak becerilerinizi geliştirmenize de olanak sağlar.

Kuşkonmaz salatası için gereken malzemeler

*450-560 gram kuşkonmaz, yaklaşık 12 dal

*1 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sherry sirke

*1/4 çay kaşığı koşer tuz veya deniz tuzu

*2 çay kaşığı kıyılmış arpacık soğanı

*1 çay kaşığı Dijon hardal

*1/4 bardak (60ml) sızma zeytinyağı

*2 yemek kaşığı iri kıyılmış kapari

*2 adet sert pişmiş yumurta

*1/4 fincan iri kıyılmış yaprak maydanoz

Kuşkonmaz salatası tarifi

İlk olarak kuşkonmazların kalın, sert olan saplarını keselim. Aynı şekilde yanlarında bulunan dikenleri de bıçak yardımı ile temizleyelim. (Kuşkonmazların sert kısmı yani keseceğiniz kısım mızrak ucu değildir. Alt kısımlarını kesmeniz gerekiyor.)

Büyük bir bardağa soğuk su koyun. Kuşkonmazları küçük bir tencerede az miktar su ile orta derece ateşte 5 dakika pişirin. Ardından kuşkonmazları süzerek soğuk su ile soğutun. Soğuyan kuşkonmazların suyunu çekmesi için bir kâğıt havlu üzerine kuşkonmazları serin.

Küçük bir kâsede sirke, tuz ve arpacık soğanını karıştırın. 2 dakika kadar kâsenin içerisinde bekletin. Ardından zeytinyağı ve hardalı ilave ederek tüm malzemeler iç içe geçene kadar karıştırın. Sert pişirilmiş yumurtayı soyun ve zarını çıkarın. Ardından küçük bir şekilde yumurtaları kesin. Maydanoz ve kaparileride kıyarak yumurta ile aynı yere alalım. Salata tabağına kuşkonmazlarımızı koyalım ve üzerine ilk zeytin yağı ile hazırladığımız sosu dökelim. Son olarak üzerine maydanoz, yumurta ve kaparilerimizi dökelim. Kuşkonmazlarınız zeytinyağını çekebilir. Dilerseniz duruma bağlı olarak biraz daha zeytin yağı ilave edebilirsiniz. Kuşkonmaz salatamız servis edilmeye hazır. Nefis gözüküyor, ellerinize sağlık.

Kuşkonmaz Salatası Nasıl Yapılır


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski