En Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Lezzetli Kalamar Tarifi

Merhabalar sizlere bu makalemizde lezzetli kalamar tarifi vericem. Kalamar balık restoranlarında en tercih edilen aperatiflerden birisidir. Çoğu kişi evde ne kadar kalamar yapmaya çalışsa da dışarıda restoranlarda yapılan tadı elde edememekte ve şikayetçi olmaktadır. Bugün lezzetli kalamarın püf noktalarını sizinle paylaşıcaz. Kalamar aslında mürekkep balığından yapılmaktadır. Bu yüzden eğer bilmiyor iseniz balık pazarına ya da balık almaya gittiğinizde şaşırmayın. Direk kalamar yerine mürekkep balığı var mı? Diye sorabilirsiniz.

Püf noktası: İşin püf noktası kalamarınızın taze olmasından geçiyor. Bu yüzden ben size donmuş paket kalamar almanızı tavsiye etmiyorum. Mürekkep balığını alarak evde kendiniz temizler ya da aldığınız yere bir miktar ücret karşılığında temizletmelisiniz. İşte kalamarın en büyük sırlarından birisi budur.

Lezzetli Kalamar İçin Gerekenler

  • 1 kilogram temizlenip hazır hale getirilmiş kalamar
  • Kızartmak için ay çiçek yağı
  • Mısır unu
  • Tuz

Lezzetli Kalamar Marine Malzemeleri

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1 bardak süt ya da soda bazı lokantalarda beyaz şarapta kullanılabiliyor

Lezzetli Kalamar Hazırlanış

İlk olarak kalamarlarımızı marine etmemiz gerekiyor. İlk olarak marine malzemelerimizi yayvan bir kapa alıp karıştıralım. 1 adet limonumuzu da sıkarak bu marine sosumuza ilave edelim. Artından kalamarlarımızı bu sosun içine atarak 15dakika ile 30 dakika arasında yoğuralım. Kalamarın eti serttir. Bu yüzden bu işlem ile kalamar etimizi yumuşatmış oluyoruz. Bu sayede kalamarın bir püf noktasını ve neden evde yaptığınızda sert olduğunu da öğrenmiş bulunuyorsunuz. Yoğurma işlemi bitince marine içinde kalamarlarımızı en az 2 saat en fazla 1 gün olucak şekilde buzdolabında bekletelim. Kabımızın üstüne streç ile kaplamanızda yarar var. Dışarıdan herhangi bir maddenin, bakterinin içine girmemesi için.

Lezzetli Kalamar Nasıl Pişirilir?

Püf nokta: Kalamarlarımızın marine işlemi bitti. Şimdi pişirme aşamasına geçicez. Ancak kalamarın vazgeçilmez soslarından birisi olan tarator sosumuzu hazırlamayı kesinlikle unutmuyoruz. Bu yüzden tarator sosumuzun soğuk olarak yanında servis edilmesi için kalamarlarımızı pişirmeden önce ilk önce sosumuzu hazırlayalım. Tarator sos nasıl yapılır bilmiyor iseniz tarator sos yazısına tıklayarak yapımını öğrenebilirsiniz.

Marine işlemi biten kalamarlarımızı buzdolabından çıkaralım. Kalamarlarımızın suyu kaldı ise süzelim. Ancak yıkamayın. Bir tabağa mısır ununu döküp üzerine un ilave edelim. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlamanız gerekmektedir. Mısır unu normal beyaz una göre daha fazla yağ çekmekte. Bu yüzden kalamarlarımızı derin bir tencerede pişiricez. Hazırladığımız un karışımına marine edilmiş durumda olan kalamarlarımızı batırıyoruz ve kızartılmaya hazır hala getiriyoruz. Derin tenceremize yağımızı ekleyip kızgın hale gelene kadar bekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra kalamarları tenceremize alıp kızartma işlemine başlıyoruz. Kızgın yağda kalamarlar 2 dakika ile 3 dakika arasında kızartın. Kesinlikle 4 dakikayı geçmesin yoksa kuruyacaklardır. Pişen kalamarlarımızı kuru kâğıt koyduğunuz bir tabağa alın. Kuru kâğıt kalamarlarımızın fazla olan yağını alıcak ve daha lezzetli yağsız bir hale gelmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca bir püf nokta daha vermek istiyorum; kızartma işleminde tüm kalamarları aynı anda tencereye sakın atmayın. Az az pişirin yoksa yağımızın ısısı düştüğü için daha fazla yağ çekerler.

Son olarak kalamarlarımızı şık bir tabağa alıp, yanına tarator sos koyarak servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

Afiyet olsun.

kalamar nasıl yapılır


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski