Cevizli Dip Sos Tarifi - Cevizli Meze Tarifi

Cevizli dip sos tarifi, bir diğer adıyla cevizli meze tarifi kahvaltıda tüketebileceğiniz soslardan birisidir. Yapımı çok kısa sürüyor. Evde yer alan malzemelerle kolay bir şekilde cevizli dip sos tarifi yapılabilir.

Özellikle sadece çıtır çerez yanında çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca cevizli meze tarifi kahvaltıda da tüketilmeye uygun bir sos tarifi. Şunu belirtmemde fayda var, bu sos muhammara ve acuka sos ile çok fazla karıştırılmakta ancak malzemeler aynı değildir.

Cevizli Dip Sos Malzemeleri


Standart olarak cevizli dip sos tarifi için aşağıda yer alan malzemeler kullanılır. Bu tarifin olmazsa olmazı ceviz ve salçadır. Ana tarifte nane olmasına rağmen ben sevmediğim için kullanmıyorum. Unutmayın ki usta şefler çoğu zaman bir tarifi standart dışına çıkıp daha farklı yaptıkları için ödül alıyor. 

 

*6 yemek kaşığı biber salçası

*3 dilim tost ekmeği (Kare olanlardan, ekmekleri 4 eşit parçaya bölün)

*100gram ceviz

* 1tatlı kaşığı kurutulmuş nane

*1/5 tatlı kaşığı kimyon

*1 tatlı kaşığı pul biber (acı zevkinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)

*1 adet sarımsak ya da sarımsak tozu

*3 yemek kaşığı Zeytinyağı

*1 çay kaşığı Tuz

Cevizli Dip Sos Hazırlanışı

 

Cevizli dip sos için ilk olarak rondo- blender yardımı ile cevizlerimizi ve ekmeklerimizi ufaltıyoruz. Bunun için rondo- blender içine ceviz ve ekmekleri atarak en yüksek ayarda toz haline getirin. 1 diş sarımsağımızı dövelim. Daha sonra ufalttığımız ceviz ve ekmeleri derin bir kaba dökelim. Kalan tüm malzemeleri bu derin kaba dökerek eşit bir şekilde yayılacak şekilde karıştıralım. Bu sosun özelliği soğuk olarak servis edilmesidir. Bu yüzden 30 dakika bu dolabında bekletir iseniz hem malzemeler oturacak hem de servise hazır hale gelecektir. Cevizli dip sosu meze olarakta kullanmanız mümkün.

Evde cordon bleu yapmak ister misiniz? O halde sizi cordon bleu tarifi isimli yazımıza götürelim.

cevizli dip sos tarifi


 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski