Marinara Sos Tarifi

Bugün sizlere domates içeren sosları sevenler için Marinara sos tarifini vericem. Marinara sosunu makarna ile, tavuklar ile çeşitlik balıklar ile özellikle kalamarın yanında (çok güzel olduğunu düşünüyorum) tüketebilirsiniz.

Marinara sos için gereken malzemeler

*6 adet domates büyük boy, orta boy ise 8 adet

*1 adet soğan orta boylarda

*5 diş sarımsak

*Yarım çay bardağı zeytinyağı

*1 yemek kaşığı elma sirkesi

*Yarım çay kaşığı toz şeker

*1çay kaşığı kekik

*1çay kaşığı karabiber

*1 çay kaşığı fesleğen

*Yarım çay bardağı su

*1 adet kuru defne yaprağı

*1 tutam tuz

Marinara sos hazırlanışı

Marinara sosumuz için ilk önce soğanımızı soyup robottan geçirelim. Eğer robotunuz yok ise bıçak ile kıyabilirsiniz. Daha sonra Marinara sos için en önemli malzeme olan domateslerimizi kesip robottan geçirelim. Kabuklarını soyarsanız çok daha lezzetli olucaktır. Robotunuz yok ise domatesleri rendeleyerek bıçak yardımı ile kıyarak daha fazla ufaltabilirsiniz. Sarımsaklarımızı rendeleyelim. Daha sonra tavamınız altını açıp zeytinyağını dökelim. Daha sonra soğanları ilave edelim. 

Soğanlarımız pembeleştikten sonra içerisine sarımsaklarımızı da ilave edip 2 dakika daha kavuralım.  2 dakika sonunda robottan geçirdiğimiz domatesleri, 1yemek kaşığı sirkeyi, defne yaprağını, yarım çay bardağı suyu, fesleğeni ve kalan tüm malzemeleri tavaya ilave edip orta ateşte pişirelim. Malzemelerimizin tamamen suyunu çekmesi gerekiyor. Bu işlem yaklaşım 15 dakika sürecek. Bu işlemi yaparken karıştırmayı unutmayın yoksa dibi tutar. Sos katılaştıktan sonra içinden defne yaprağını alarak soğumaya bırakabilirsiniz. Marinara sosumuz artık servise hazır. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

Marinara Sos nasıl yapılır

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski