Bugün yapımı kolay ve lezzeti bir o kadar güzel olan kabaklı meze tarifini sizler ile paylaşmak istiyorum. Özellikle rakı ile çok güzel giden bir meze tarifidir.
Kabaklı Meze İçin Gereken Malzemeler
*2 adet rendelenmiş kabak
*3 yemek kaşığı ayıklanmış ceviz
*3 yemek kaşığı dereotu
*3yemek kaşığı süzme yoğurt
*2 adet sarımsak
*1çay kaşığı Kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı Tuz
*2 yemek kaşığı Zeytinyağı + 1
tatlı kaşığı zeytinyağı
Kabaklı Meze Hazırlanışı
Yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı
zeytinyağımızı döküp, üzerine kabaklarımızı atarak kısık ateşte kavurma
işlemine başlayalım. Daha sonra kabaklarımızı kavurur iken üzerine tuz ve
kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım. Yaklaşık 3 dakika kısık ateşte
kabaklı mezemizi kavurmaya devam edelim. Sarımsağı rendeleyin ya da havan
yardımı ile dövün. Ardından bir kâseye süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotu ve
cevizleri ekleyerek karıştıralım. Cevizleri dilerseniz küçük parçalara ayırarak
meze içerisine atabilirsiniz. Ben genel olarak kabaklı meze tarifinde
cevizlerin bütün olarak kalmasını tercih ediyorum. Kavurulan kabaklarımızı
yoğurtlu sosumuzun içine dökerek karıştıralım. Ardından kabaklı mezemizi servis
tabağına alabilirsiniz. Tabağa aldığımız mezeye 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
dökelim. Dilerseniz süslemek için üzerine ceviz ve kırmızı toz biber ilave
edebilirsiniz. Hazır hale gelen mezemizi dolapta soğumaya bırakabilirsiniz.
Dilerseniz soğumadan servis edebilirsiniz. Ancak bu tarz mezelerin soğuk olarak
çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.