Kolay Kabaklı Meze Tarifi

Bugün yapımı kolay ve lezzeti bir o kadar güzel olan kabaklı meze tarifini sizler ile paylaşmak istiyorum. Özellikle rakı ile çok güzel giden bir meze tarifidir.

Kabaklı Meze İçin Gereken Malzemeler

*2 adet rendelenmiş kabak

*3 yemek kaşığı ayıklanmış ceviz

*3 yemek kaşığı dereotu

*3yemek kaşığı süzme yoğurt

*2 adet sarımsak

*1çay kaşığı Kırmızı toz biber

*1 çay kaşığı Tuz

*2 yemek kaşığı Zeytinyağı + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Kabaklı Meze Hazırlanışı

Yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı döküp, üzerine kabaklarımızı atarak kısık ateşte kavurma işlemine başlayalım. Daha sonra kabaklarımızı kavurur iken üzerine tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım. Yaklaşık 3 dakika kısık ateşte kabaklı mezemizi kavurmaya devam edelim. Sarımsağı rendeleyin ya da havan yardımı ile dövün. Ardından bir kâseye süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotu ve cevizleri ekleyerek karıştıralım. Cevizleri dilerseniz küçük parçalara ayırarak meze içerisine atabilirsiniz. Ben genel olarak kabaklı meze tarifinde cevizlerin bütün olarak kalmasını tercih ediyorum. Kavurulan kabaklarımızı yoğurtlu sosumuzun içine dökerek karıştıralım. Ardından kabaklı mezemizi servis tabağına alabilirsiniz. Tabağa aldığımız mezeye 1 tatlı kaşığı zeytin yağı dökelim. Dilerseniz süslemek için üzerine ceviz ve kırmızı toz biber ilave edebilirsiniz. Hazır hale gelen mezemizi dolapta soğumaya bırakabilirsiniz. Dilerseniz soğumadan servis edebilirsiniz. Ancak bu tarz mezelerin soğuk olarak çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

Kolay Kabaklı Meze Tarifi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski