Karamelize Soğan Nasıl Yapılır?

Dışarıda yediğiniz hamburgerleri evinizde yapmayı başaramıyor musunuz? O halde bu yazımızı dikkatinizi vererek okumanızı tavsiye ederim. Sizlere hamburger yapmanın püf noktalarından birisi olan karamelize soğan tarifini vereceğim. Gerçek bir hamburgerin olmazsa olmazı karamelize soğandır. İşte karamelize soğanın püf noktaları ve hazırlanışı.

İlk olarak soğanların kabuklarını soyun. Ardından soğanları ikiye keserek cips şeklinde doğrayın. Kalın doğrarsanız çok daha lezzetli ve güzel olucaktır.

Daha sonra bir tavaya yağ koyun. Ardından soğanları tavaya ilave edin. Yüksek ateşte soğanları kavurmaya başlayın ve 1 adet soğan için 1.5 çay kaşığı şeker ilave edin. 1 dakika karıştırdıktan sonra 1 adet soğan için 1 damla balzamik sirke ilave edin. Ardından ateşi en kısığa alarak karıştırın. Tavanın üzerine bir kapak koyun ve gidip başka işleriniz var ise onlar ile uğraşın. 5-10 dakika da bir gelerek tavanızda yer alan soğanları karıştırın. Bu işlemi 4-5 kez yapmanız gerekecek. Yaklaşık güzel bir karamelize soğan elde etmek 1saat sürmektedir. Soğanların hepsi kahverengi hali aldıktan sonra bir kaba koyarak üzerini streç film ile kapatın ve terlemesini sağlayın. Yaklaşık 30 dakika sonra tam kıvamına gelmiş olucaktır.

Artık sizde hamburgerlerinizde veya başka tariflerinizde karamelize soğan kullanabilir ve yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Karamelize Soğan Nasıl Yapılır?


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski