Bugün sizlerle ilk defa Chef adlı isimde gördüğüm cubanos yapımını öğrenicez. Tarife geçmeden önce bu tarifi evinizde uyguladıktan sonra aynı anda filmi izlemenizi tavsiye ederim. Film çok güzel ve siz yemek severlerinde bayılacağına eminim. Cubanos hakkında ufak bir bilgi; Cubanos bir Küba sandviçidir. Cubanos tarifi ilk olarak Kübalı işçiler tarafından keşfedilip yapılmaya başlanmıştır. Geçelim güzel tarifimize.
Cubanos için gereken malzemeler
Bu tarif yurtdışında domuz ile yapıldığı için sizlere 2 adet malzeme listesi vericem. Bunun nedeni tarifin orijinal halinide bilmenizi istemem.
Geleneksel Küba Sandviç Malzemeleri
- 6 adet ince dilimlenmiş fırında pişirilmiş domuz jambon
- 12 adet ince dilimlenmiş Roy Choi’s Mojo domuz ya da pişmiş rosto domuz
- Tereyağı
- Sarı hardal
- 6 ince dilimlenmiş İsviçre peyniri
- 12 adet ince dilimlenmiş dereotu kornişon turşusu
- Baget ekmeği
Geleneksel Küba Sandviç Tarifi
Kısaca bu tarifi anlatmam gerekirse yapmanız gereken etleri güzelce pişirmek. Daha sonra baget ekmeğimizi ısıtıyoruz. Ekmeğimizin en alt katmanına etlerimizi yerleştiriyoruz. Etlerimizi koyduktan sonra üstüne ilk İsviçre peynirimizi daha sonra turşularımızı koyuyoruz. Son işlem olarak hardalımızı sıkıp baget ekmeğini kapatıyoruz. Baget ekmeğimize çift taraflı tereyağı sürüyoruz. Izgara ya da tost makinesinde üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Cubanomuzu tabağa aldığımızda eşit olarak 3 parçaya bölüp servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Türk Usulü Cubanos Malzemeleri
- Baget ekmek
- 400gr bonfile et
- 6 adet İsviçre peyniri
- 6 dilim dana jambon
- 12 adet ince kesilmiş dereotu kornişon turşu
- Taze kekik
- Sarımsak
- Hardal
- Zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Çekilmiş karabiber
- Tereyağı
Türk Usulü Cubanos Yapımı
Öncelikle cubanosumuzu hazırlamadan önce bonfile etimizi hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için etimizi çekilmiş karabiber, taze kekik, deniz tuzu zeytinyağı ve sarımsak ile soslayıp buzdolabına en az 6 saat beklemeye alıyoruz. Daha sonra döküm ızgarayı ya da tavamızı açıp buzdolabından çıkardığımız bonfilemizi mühürlüyoruz. Mühürleme işlemini yaparken aynı anda 200 dereceye fırınımızı ayarlıyoruz. Mühürleme bitince bonfile etimizi 10 dakika fırına atıyoruz. 10 dakika sonunda çıkardığımız bonfileyi ince bir şekilde salam dilimi gibi dilimliyoruz. Baget ekmeğimizi ikiye kesiyoruz. En alt kısıma etimizi ve jambonumuzu yerleştiriyoruz. Et ve jambonlarımızın üstüne sırasıyla peynirleri ve turşularımızı koyup hardalımızı turşuların üzerine sıkıyoruz. En son ekmeğimizi kapatıp üzerine tereyağı sürüp tost makinasında ya da ızgara üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Cubanomuz hazır. Düz bir tabağa 3 eşit parça olarak keserek servis edebilirsiniz.